torsdag 7 mars 2013

Du blir som du umgås

Du blir som du umgås.
Det är fantastiskt att man omedvetet tar influenser av andra. Det är ett socialt beteende för att bli accepterade av andra. Det finns forskning som visar att du är resultatet av de sex personer du tillbringar mest tid med.

Vilket innebär att du skall välja din bekantskrapskrets med omsorg. Vill du lyckas med dina drömmar måste du ge drömmarna näring så ofta du kan. Låt ingen dra dig ner i negativitet, det är inte till någon nytta över huvudtaget.

Du måste utvärdera ditt eget beteende och se om det för dig närmare eller längre ifrån det du vill uppnå i livet. Det är helt upp till dig om du vill lyckas, vi har bara en chans i det här som kallas livet.
När du umgås med dina vänner tar du till dig subtila signaler som gör att ni finner varandra. Oavsett om det är ett föräldraskap, vänskap eller en kärleksrelation kommer ni att dela visa subtila signaler och du ändrar din personlighet lite för att bli accepterad. Det här fungerar på båda håll.

Har du tänkt på att du ibland använder dig av viss slang, fraser, uttryck som dina närmsta vänner. Till och med kan andra se hur du och dina närmaste använder er av samma gester och värderingar. Det är nu du måste börja fundera på om du har någon i din närhet som drar dig bakåt istället för att de för dig framåt i livet och din personliga utveckling.

Du tar omedvetet till dig alla dina närmaste vänners olika personlighetsdrag. Är någon väldigt negativ och bitter tar det inte lång tid innan du blir negativ i din inställning. Det är bara du som kan välja vilka du vill umgås med och vilken kraft du skall lägga på att uppnå dina mål. Du blir vad du tänker, om din inställning är att aldrig ge upp, se saker och ting positivt och ha en glad livssyn så drar du till dig personer med samma inställning.

Om du vill bli framgångsrik umgås med folk som är framgångsrika. De som har lyckats bygga upp egna företag t.ex. Vill du ha mer pengar umgås med folk som har gott om pengar deras tankesätt och handlingar kommer smitta av sig på dig. Vill du bli mer vältränad och äta bättre umgås med folk som tränar hårt och äter rätt och uteslut de som tar dig ifrån dina mål.
Det kvittar vad du har som mål men umgås med likasinnade människor så kommer ni dra till er likasinnade människor och situationer. Allt har att göra med vilka inputs du väljer att ta till dig. Är du positivare i ditt synsätt kommer du att dra till dig positiva händelser.

Alla händelser kan ses på två sätt, positivt eller negativt. Vilket tror du kommer främja dina mål? Efter en hård arbetsdag kommer du hem och ser att det är fullt av skor i hallen, nu kan du välja att se det negativa. Oreda, stök osv. Resten av kvällen kommer du omedvetet leta efter fler händelser som irriterar dig till sist bråkar du med din partner om någon banal sak.

Eller så kan du se skoröran som att det är folk i din närhet som älskar dig och att de är i ditt hem. Alla situationer kan antingen ses som positiva eller negativa. Väljer du se det positiva i allt kommer du dra till dig positiva händelser i livet. 

Dina närmaste som för dig närmre dina mål skall du vara rädd om. Hjälp dem om du kan föra dem närmare sina mål, ingenting hjälper dig så mycket som lagen om attraktion. Vill säga det du tänker blir du, det du ger får du tillbaka; läs mer om lagen om attraktion här.

Fokusera inte på banal saker som irriterar dig, fokusera dig på sådant som gör dig glad. Tiden med din sambo, tiden med dina vänner och fritidsysselsättningar. Hitta vad som gör dig glad och hämta kraft där ifrån. Det är en tränings sak att se saker i positiv anda och det är en mentalträningsaspekt. Men en OS medaljör får inte sina resultat av att träna då och då. Samma sak är det med att se saker positivt det är en träningssak som måste upprepas hela tiden. För att citera Ted Wong

"Förvänta dig inte Bruce Lee resultat om du inte sätter in Bruce Lee timmarna"

Ta nu en stund och fundera över om dina vänner för dig framåt i livet eller håller dig tillbaka. Ta sedan en funderare på om du ser saker i ditt liv i en positiv anda eller negativ, det kan vara avgörande om du når dina mål eller inte.
  

Fokusera på målet - Ge aldrig upp - Tänk positivt
/Wennberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar