söndag 2 mars 2014

Ta det från en ny vinkel

Du tränar, svettas, sliter, prioriterar och kämpar mot att förverkliga dina mål. Du gör verkligen allt i din egen mening för att lyckas förverkliga dina mål men sen händer nåt. Du känner att du kommer ingenstans fast att du kämpar och kämpar.

Då är det dags att det från en ny vinkel. Kroppen och sinnet är experter på att anpassa sig. Du behöver utmaningar för att växa. Oavsett om det handlar om träning, ekonomiskt sparande eller spirituell utveckling kan du inte stå och trampa i samma spår och förvänta dig att utvecklas.

Det är dags att säga hej då till det bekväma och ut i okända och obehagliga jaktmarker. Bakom var rädsla finns allt du vill ha. Nytt jobb, ny fysik, ny kondition ett nytt jag.

Om det första du gör är att misslyckas när du satsar på något nytt så ge inte upp. Du måste fylla på dig med ny energi och upp på hästen igen så att säga. Vill du byta jobb? Sök ett annat jobb på 25% och säg upp din heltid och skriv om det till 75% tjänst, det är första steget mot ett nytt liv. Sen bara öka den nya tjänsten när tillfällena uppenbarar sig. Vill du ha större bröstkorg, mindre midjemått osv? För träningsdagbok, har du blivit invand i en rutin att alltid köra vissa övningar i en viss ordning och med samma vikter? Prova lättare vikter och kör övningen med en extremt korrekt form, inget slarv och fokusera bara på kopplingen mellan sinne och muskel. Kör till faliure, Kör drop set, Kör tungt 5*5, kör tungt till faliure, Kör en serie med 12-10-8-6 reps, Kör en 8*8 serie, byt ut dagens pass mot ett cross fit pass, sök upp en strongman klubb och vält däck, kör ett MMA pass. SKIT SAMMA kör något nytt, attackera ditt mål från en ny vinkel.

Om du applicerar det här ett tag för sedan gå tillbaka till din ursprungsplan brukar det ge ett riktigt lyft i din utveckling. Då musklerna får jobba i en ny riktning och ny belastning under ett tag måste de bli starkare för att hantera den nya uppgiften så har du automatiskt byggt starkare muskler under ett tag. Så är du fast i en rutin där du känner att du inte kommer någonstans, prova något nytt och gå sedan tillbaka till din ursprungsplan.

Ses på mattan eller i gymmet ;) 


Jimmy Wennberg

Träningsblogg: http://orkanuppdraget.blogspot.se/
Instagram: hurricane1982
Twitter: hcaasweden
web: hurricanesverige.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar