måndag 24 september 2012

Ryck upp dig och lägg i en ny växel


 Har du en dröm?


Då måste du skydda den som om du hade skyddat dina egna barn. Låt ingen säga till dig att det inte går att förverkliga din dröm. Du besitter en enorm kraft som alla människor har, nämligen kreativitet.

Kreativitet är en kraft som alla kan skapa och som blir starkare ju mer näring du ger den. Livet är tufft, det är redan givet. Ha med det i dina beräkningar redan från start i jakten på din dröm. Jag skrev om det i mitt inlägg som heter Motgångar.

Framgång är en faktor som är jobbig att föda fram. Vore det enkelt hade alla varit framgångsrika. Framgång handlar om ihärdighet och välja dina val med omsorg.

Det är enklare att slappa i soffan med en påse chips än att snöra löparskorna och ge sig ut på en 5 km runda. Det är enklare att äta och tillaga pommes än att matris. Det är enklare att slappa med vännerna och dricka öl än vad det är att gå upp extra tidigt på morgonen och göra sig ordning för att slita på gymmet och sen dricka en proteinare.


Men vad leder de enkla valen till? En massa ångest och ångest skapar mer ångest som blir din egen demon inombords. De svåra valen skapar en fridfull själ som är stolt över att man antog utmaningen och de resultat man uppnår. De svåra valen leder till din drömkropp, din drömekonomi etc. Men drömmar kräver som sagt hängivenhet och hängivenhet är väldigt svårt att behålla.

Oftast är människor fulla av entusiasm i ca tre veckor sedan börjar en vardag lägga sig över en. Målet verkar så långt borta, du har ju varit jätte duktig i ca 21 dagar. Här kommer en verklighetscheck - Inga drömmar går i uppfyllelse så fort (kanske om du drar drömvinsten på triss)! Det är helt upp till dig själv att mentalt träna dig att vara lika entusiastisk och hängiven genom hela resan som du var dag ett.


De flesta lägger av när de stöter på en motgång. Det är ju inte roligt när det är svårt. Precis som jag skrev innan, om det vore enkelt skulle alla vara framgångsrika. De flesta människor som går på diet lägger av för att de "fuskar" en enda dag och tror då att hoppet är förlorat och struntar i dieten helt och hållet. Istället för att erkänna att det var en motgång i jakten på målet och nu skall jag kämpa ännu hårdare för att nå mitt mål, den där chokladkakan var inte så god trots allt.

Livet kommer att ge dig fullt av motgångar. När jag möts av en, har jag nu börjat att skratta. Jag föreställer mig själv att det här är livet som ger mig en prövning för att göra mig starkare. Jag ser nästan fram emot att få övervinna motgången. Jag föreställer mig även det värsta som kan hända till den grad att jag tror jag är på botten, för när du väl är på botten finns det bara en väg att gå - UPP!



 
För att citera Rocky i filmen Rocky Balboa
 ” Livet är inte bara solsken och regnbågar, det är en väldig elak och hård plats. Det spelar ingen roll hur tuff du är, livet kommer ändå att slå undan benen på dig och hålla dig på dina bara knän om du tillåter det. Ingen av oss kommer att slå lika hårt som livet kommer att göra.  
Det handlar inte om hur hårt du kan träffa, det handlar om hur hårt du kan bli träffad och fortsätta framåt. Det handlar om hur mycket du kan ta och fortsätta framåt. Det är så man vinner i livet. Om du vet vad du är värd så hämta det! Du måste vara villig att ta smällarna och inte skylla dina problem på någon. Kom inte och säg att du inte är var du vill vara p.g.a. av någon annan, så gör fegisarna och ynkryggarna.” 
Precis som citatet säger måste du själv resa dig från marken när livet försöker hålla tillbaka dig. Du kan inte skylla på något eller någon, du ansvarar helt själv om din dröm skall gå i uppfyllelse. Du kanske får vänta lite längre än vad du hade tänkt men ger du dig inte, utan hänger dig själv fullt ut, så kommer du att lyckas - tro mig!
Det spelar ingen roll var du kommer i från eller vem du än är, du kan bli allt du vill och du kan få allt du vill, frågan är om du är tuff nog att hantera det? Vill du verkligen lyckas? Sluta då klaga, räkna med motgångar och gå alla 15 ronder mot livet och vinn! 
Hela din värld är kontrollerad av din mentalitet. Du blir vad du tänker. Alla beslut du har tagit har lett till att bli den du är idag. Ta nya beslut, skapa den mentalitet du behöver för att lyckas med dina mål. Ingen kan säga åt dig att du inte kan visualisera ditt mål. Du kan skapa alla sinnesbilder du än behöver för att motivera dig och träna din mentalitet för att ta dig närmre dina mål.

Sluta skyll ifrån dig, Ta tag i tyglarna och styr dig dit du behöver gå för att lyckas. Den enda som kan få dig att ge upp i slutändan är du själv. Inte förr än du har beslutat att ge upp kan din dröm gå i kras, men fram till dess kan du bli allt du vill!

Du kan bara få det du förtjänar och det är endast det du har jobbat för, så se dig själv i spegeln, hur mycket har du verkligen slitit? Inga fler ursäkter, är inte dina så kallade vänner med dig är de emot vem du verkligen är. Hur mycket tänker du satsa på din dröm? Se strävan efter din dröm som en astmaattack. När du får en astmaattack, kan du bara tänka på att kunna andas ordentligt igen. Du tänker inte på meningslöst festande, supa dig full, äta pizza, se på hockey, du vill bara få ren luft igen.
 Samma sak gäller i jakten på dina drömmar. Du måste fokusera allt vad du är värd för att komma dem närmre. Omge dig med människor som delar samma passion, lyssna och läs på motivationsföreläsare, ät ordentligt och ge aldrig upp!

Låter det för mycket? Då vill du inte förverkliga din dröm tillräckligt. Ingen som gav sitt bästa har ångrat sig.

Sätt ett mål - ge allt du har - Ge aldrig upp!
/Wennberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar