fredag 10 maj 2013

Du är din egen värsta fiende

Vilket är det största hindret du skall någonsin ta dig förbi?

Den frågan kan man ställa sig om och om igen men i slutändan är svaret dig själv. Du är ditt eget största hinder för vad du vill uppnå. Ända sedan barnsben får vi lära oss att uppskatta och vara nöjd med vissa saker och att drömma är för flummiga människor.


Ändå är det de människor som drömmer störst som lyckas i livet och lever livet så som de vill, människor som nöjer sig suktar alltid efter något annat oftast i hemlighet. Man kan få höra att man skall vara nöjd med att du har ett jobb i tuffa tider eller var nöjd med att du har tak över huvudet och det är helt rätt det skall man vara nöjd med men det finns inget som säger att du kan ta dig där ifrån till dit du vill komma men så fort du nöjer dig dör oftast drömmen.

Men om du sen bestämmer dig för att jaga drömmen och inte lyckas direkt brukar de flesta människor ge upp direkt. Har du väl bestämt dig för jaga ett mål så måste du vara medveten om två saker.

1. Det kommer att ta tid.

2. Du kommer att möta motgångar

Oavsett om det handlar om springa maraton, gå ner i vikt, få drömkroppen, drömjobbet etc. så händer det inte över en natt. Fick inte dålig kondition över en natt, du blev inte överviktig över en natt och om drömjobbet är att bli polis, brandman, VD eller framgångsrik egenföretagare kommer det här inte att ske över en natt.

Du måste sätta små delmål över en tid innan du kan landa ditt slutgiltiga mål. Det är helt upp till dig själv att fylla dig med motivation och inspiration för att fortsätta jakten på drömmålet.

Ge inte upp om det inte sker på en gång, det är en sak om det bara är nyhetens behag men om det här är något du verkligen vill göra i resten av ditt liv så måste du investera i dig själv. Acceptera inte dina egna negativa tankegångar. De kommer att dyka upp, du är din egen värsta fiende, ibland kan det kännas som en bra idé att bara skit i allt och ge upp.  Likaså kommer människor i din närhet försöka att övertala dig om att ge upp ditt mål men lyssna inte på dem. Kan människor inte upp nå sina egna drömmar kommer de försöka att rasera dina drömmar också eftersom de tycker att du inte värd din dröm eftersom de inte har motivationen att förverkliga sin egen dröm.



Vill du ha något så satsa helhjärtat och investera i dig själv fullt ut, punkt slut!

Motgångar kommer att komma flera gånger under resan, räkna med det redan från början så det är en del av resan.  För att citera J.K Rowling 
  
"You might never fail on the scale I did, but some failure in life is inevitable. It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all – in which case, you fail by default.” 

Oavsett mål måste du våga satsa på ditt mål och du måste våga misslyckas för att lyckas. Var gång du misslyckas lär du dig något nytt. Du laddar om mentalt med ny kunskap och blir en erfarenhet rikare vilket gör segern så mycket skönare när du väl lyckas.

Goodyears grundare gick i personlig konkurs fyra gånger innan han lyckades tillverka sitt gummi som sedan gjorde honom stenrik.  Som Rocky Balboa sa i filmen Rocky 6 "det handlar inte om hur hårt du kan slå utan om hur hårt du kan bli slagen och fortsätta framåt"

Så oavsett vad det gäller skaffa sig drömkroppen eller drömjobb så är du oftast din egen värsta fiende. Det är bara du som kan beslutet att jaga din dröm och satsa fullt ut och överkomma alla dina motgångar.

Som Arnold Schwarzenegger sa:

"Strength does not come from winning. Your struggles develop your strengths. When you go through hardships and decide not to surrender, that is strength.  

The mind is the limit. As long as the mind can envision the fact that you can do something, you can do it, as long as you really believe 100 percent."

Det är bara DU som kan ge dig själv kraften och viljan att fortsätta jaga ditt mål. Ge inte upp!

 

 Give it your all - Never back down - Go get it!
/ Jimmy Wennberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar