onsdag 11 juli 2012

Du är speciell!

Känner du att livet blev inte riktigt som du tänkte?

Någonstans försvann den drömmen vi hade som barn om att bli popstjärna, polis, brandman eller uppfinnare. Någon började krossa våra drömmar med att vi var tvungna att passa in i samhället. Att följa sin dröm är något som vilsna tonåringar gör Väx upp och betala räkningar! var det som gavs till oss. Men bara för att vi inte har landat där vi tänkt, betyder det inte att loppet är kört.

Vi är alla födda för att göra något storartat. Någonstans i dig skriker drömmen att den vill bli förverkligad och en del av dig är ledsen att det inte gick vägen. Men det är inte för sent, världen är full av människor som trodde att loppet var kört men satsade ändå och efter många försök lyckades. Chuck Norris var 35 år när han tog sin första skådespelarlektion och blev utbuad av en av deltagarna. Idag kan vi diskutera hans skådespelartalang men han har gjort väldigt mycket filmer och tv serier, vad är mannen som buade ut honom idag? Tommy Hilfiger drevs av en passion att sälja sina egna jeans. Han sålde dem ur bagageluckan i sin bil och efter väldigt många besvikelser från olika återförsäljare började till sist ett varuhus att sälja hans jeans. Var är Tommy Hilfiger idag?
Ray Lewis, en av NFL´s bästa spelare, fick höra att han var för kort, för liten och att han inte hade en chans att lyckas inom amerikansk fotboll. Idag är han (som sagt) utsedd till en av de bästa spelarna inom NFL. Elvis Presley fick ett C (motsvarande ett G i svenska betygssystemet) i musik när han gick i highschool och hans musiklärare sa att han inte kunde sjunga.  Som bekant blev Elvis en av världens mest säljande artister inom musikbranschen.

Skit helt och hållet vad andra säger. Finns det vilja hos dig, finns det ett sätt! Du är inte ditt förflutna. Är du inte trött på att anpassa dig efter vad andra vill att du skall göra, när du ska jobba, ta lunch, ta semester, vad du ska......?

Eric Thomas en pastor i USA sa:  

"Har du någonsin prövat en skräddarsydd kostym? Då vet du att den passar bättre än en one size fits all. Byxorna sitter bättre, kavajen sitter bättre eftersom den är sydd efter dig. Du kan ha ett skräddarsytt liv".

Precis som Erik Thomas sa så kan du skräddarsy ditt liv, dock kommer det att krävas otroligt mycket uppoffringar. Är du villig att bryta dig ur ditt bekvämlighetsskal? Men först måste du ta reda på vem du är och investera i dig själv.

Vem är du? Ta reda på vad din egen definition av dig själv är! Du spenderar omedvetet mycket tid med att ta reda på vad andra människor gillar och går mycket längre för att behaga andra människor än dig själv. Vilket är helt absurt, vad tjänar det till om du mår dåligt och är vilse i dig själv?

Du har säkert varit i ett förhållande som var dåligt efter ett annat förhållande som var dåligt osv.  Varför blir det så? Du har investerat för mycket i en person som inte ger något tillbaka, du har tagit reda på allt den personen gillar och ogillar, spenderat hutlöst många timmar på att imponera på din respektive, köpt saker för att bli omtyckt och inte fått hälften av engagemanget tillbaka!

Jag utmanar dig att spendera och investera tid på dig själv. Bjud ut dig själv på restaurang, gå själv på bio, åk till den där stranden, ängen eller en annan plats som du har känt frid på och bara sitt och njut av din egentid.



Visualisera dina mål och att du når dit. Vill någon annan ge dig stöd och support till din dröm är det bra, men avkalka aldrig din dröm. Ta dig ifrån krabbmänniskorna. Människor som inte gillar dig för dig skall du inte umgås med, de vill ändra dig så att det tjänar deras syfte.

Du är speciell och det spelar ingen roll var i livet du står nu, du kan förverkliga dina mål! Men investera tid med dig själv, ta reda på vem du är och framför allt vad du vill göra med ditt liv. Jag har många mål och vet att min sambo stödjer mig i jakten på dem. Precis som jag stödjer hennes jakt på hennes mål. Även om du ska jaga dina mål, är det viktigt att du är ärlig mot din partner och stödjer din partners mål. Du skall inte vara en krabbmänniska mot din partner, var ärliga med vad ni vill ha ut av livet.

När du har investerat tid med dig själv, gör klart för dig själv att du aldrig kommer att ge upp! Du kommer möta motgångar men så länge du landar på rygg och kan se taket kan du resa dig. Puttar någon dig åtta gånger res dig nio. Du kommer misslyckas på vägen till framgång. Vi växer i motgångar så se till att inte ge dig. Det tar tid men det går, jag lovar!

Sätt ett mål - res dig var gång du ramlar - jobba som fan!
  /Wennberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar