måndag 16 juli 2012

Proteinkaffe

Proteinkaffe, finns det?

Kaffe och "gå och ta en fika" är en miljonindustri. Tänk själv, hur ofta tar du en latte på stan?
En latte innehåller ca 200 kcal, tillsammans med en kanelbulle kommer du upp i ca 500 kcal, vilket är nästan lika mycket som en hel måltid men utan att ge dig några nyttiga näringsämnen som gynnar dig. Det är skillnad på kalorier och kalorier, försök att få i dig kalorier som tar dig på rätt väg mot ditt mål. Ser vi på det ekonomiska så kommer "utefikan" att kosta dig mellan 80 - 100 kronor.

Ett alternativ till latten är att göra ett proteinkaffe. Proteinpulvret innehåller ca 120 kcal men ger dig fullvärdiga proteiner som hjälper dig att bygga muskler och bränna fett. Kaffet innehåller ca två kcal. Kaffe kan minska påfrestningar på stora kroppspulsådern och två koppar om dagen kan minska styvheten i stora kroppspulsådern. Det finns bara fördelar med en töjbar kärlvägg, vilket minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Forskarna tror att det är antioxidanterna polyfenoler i kaffet (som även finns i mörk choklad och rödvin) som är substansen som ger dess goda resultat. Resultaten presenterades på hjärtläkarkongressen i Stockholm 2010.


Priset på att brygga kaffe hemma och blanda i sitt eget protein kommer landa på ca 10 kronor. Hur gör man då proteinkaffe?

Ta en stor kaffekopp, blanda i en skopa proteinpulver och häll sedan i kaffet. Rör ihop det hela med en sked och fortsätt röra tills pulvret börja upplösas och sedan drick det. En perfekt pre-workout drink då kaffet även piggar upp dig. Det här kan låta oerhört obskyrt och märkvärdigt men om du blandar i chokladprotein så får det macchiatosmak och blandar du i vaniljsmak får du en liten fransk vaniljton i ditt kaffe, något du hade fått betala saftigt för hos de stora kaffekedjorna.

Vill du verkligen lyxa till det, kan du lägga ner en liten bit 70 % mörk choklad och låta den smälta. Den här fikan kan du bjuda hem en träningskompis på och avnjuta med oerhört gott samvete. Till det här kan du bjuda på en proteinkaka eller fruktbitar och hålla formen och komma en bit närmare drömkroppen. Kom ihåg att tillfälliga urspårningar från kosten är ok men sikta på "eat clean, train dirty"


Det finns massor av substituter till onyttigheter som är oerhört goda och hjälper dig i din träning och kosthållning. Jag kommer att dela med mig av mina fynd här.

Sätt ett mål - ge aldrig upp - förberedelse är allt!
/Wennberg

1 kommentar:

  1. Det.Låter.Vidrigt.

    Men smart.

    Och säkert smakar det bättre än namnet "proteinkaffe". Du får allt fixa ett bättre namn.

    SvaraRadera