tisdag 10 juli 2012

Jävla sötsug!

Måste jag helt sluta med livets goda om jag vill ha drömkroppen?

Nej det måste man inte, allt handlar om kontroll. Tillfälliga urspårningar är ok men märk ordet tillfälliga. Man kan fortfarande ha fredagsmys men det handlar om kontrollen att kunna sätta det i proportion till dina mål.

Du blir vad du äter, punkt slut. Om du i övrig håller en god och sund kosthållning samt tränar regelbundet, kommer inte tillfälliga urspårningar att göra någon större skada. Men sötsug fungerar ofta som någon sorts belöning till oss själva och för att hålla den kontrollerad får man vara uppfinningsrik! Så de gånger man väl spårar ur, är det inte lika stor fara.

Här kommer jag minst en gång i veckan ge något alternativ på vad du kan stoppa i dig istället för en massa kakor och annat skit som tar dig längre ifrån dina mål.

Idag ska vi prata jordnötssmör! Va! tänker du just nu eller hur? Men jordnötssmör har ett väldigt högt proteinvärde. Protein behöver du för att bygga muskler som förbränner fett och ger dig en slankare och starkare figur. Dock ska vi bara stilla sötsuget så det räcker med 1 matsked jordnötssmör.

Det finns dock bättre, men dyrare alternativ. Hasselnöts- eller mandelsmör har högre proteinvärde och lägre fetthalt. Oavsett vilket är det ett bra komplement om det hålls till en matsked. Nu har du stillat suget och fått i dig en massa bra protein. Köper du dessutom ett ekologiskt alternativ, där ingredienserna är kort och gott jordnötter/hasselnötter/mandel och inget extra socker, druvsocker och annat tjafs, får du i dig bra fetter. Du behöver fett för bränna fett och du behöver proteiner för bygga muskler och bränna fett. Hoppas att det hjälpte.



Mot drömkroppen!

Sätt ett mål- ge aldrig upp - kämpa som fan
  /Wennberg

1 kommentar:

  1. Mycket bra Jimmy....kommer du ihåg när ditt liv kretsade enbart kring sockrat vatten.... en större Pepsifantast har man väl sällan skådat.

    Så visst kan man ändra sig, när man har kunskap och kännedom vad man stoppar i sig....

    Sen gillar jag Coca bättre...
    //Pappa

    SvaraRadera